Nie jesteś zalogowany na forum.

W branży technologicznej zatrzymanie się w rozwoju oznacza de facto cofanie się, dlatego staram się każdego miesiąca przeznaczać konkretny budżet na certyfikowane materiały szkoleniowe. Ostatnio zainteresowała mnie tematyka mikroserwisów i optymalizacji baz danych w chmurze, więc zacząłem szukać rzetelnych źródeł wiedzy. Wykorzystałem ekupon na cyfrowe książki i kursy IT, co pozwoliło mi na zakup kilku zaawansowanych podręczników w formacie PDF i ePub, które mogę mieć zawsze przy sobie na tablecie. Zauważyłem też, że dla osób preferujących tradycyjne wydania papierowe, które lepiej sprawdzają się przy nauce składni kodu, pojawiły się ale promocje na poradniki programistyczne. Czy uważacie, że w dobie wszechobecnego AI i ChatGPT kupowanie książek o programowaniu ma jeszcze sens, czy może lepiej polegać na dokumentacji online i tutorialach wideo? Ja osobiście cenię sobie uporządkowaną wiedzę od doświadczonych autorów, która przechodzi proces redakcyjny. Jakie języki programowania planujecie zgłębić w nadchodzącym kwartale? Czy skupiacie się na technologiach backendowych, czy może bardziej kręci Was rozwój aplikacji mobilnych i frameworki frontendowe? Chętnie wymienię się opiniami o najnowszych wydaniach technicznych, bo wybór jest ogromny, a czasu na naukę zawsze za mało.